საძებნი
კატეგორიები
გართობა [1] | ინფორმაცია [1] |
საინტერესო [5] |
საინტერესო
[11.01.2015] | [გართობა] |
ქურდული გამოცანები (კომენტ) |
[11.01.2015] | [საინტერესო] |
ქართული ღვინის გზა ჩვენს ქვეყანაში და მსოფლიო ბაზა (კომენტ) |
[11.01.2015] | [საინტერესო] |
მან ჩვეულებრივი წინდა გაჭრა... რაც აქედან გამოვიდა, გაგაოცებთ და აღგაფრთოვანებთ! (კომენტ) |
[11.01.2015] | [საინტერესო] |
გოგონამ ბარბის სახით და ჰალკის სხეულით მსოფლიო აალაპარაკა - თვალებს არ დაუჯერებთ! (კომენტ) |
[11.01.2015] | [საინტერესო] |
ღვინის მსოფლიო ბაზრის თანამედროვე სიტუაცია (კომენტ) |
ჩვენი გამოკითხვა
სტატისტიკა
Шаблоны для Юкоз спортивной тематики
სიახლე ფორუმზე
[11.01.2015] | [პროგრამები] |
ქართულათ წერა! (კომენტ) |
[11.01.2015] | [პროგრამები] |
Acad Nusx Geo (კომენტ) |
[11.01.2015] | [პროგრამები] |
ყველა ქართული ფონტი +ლამაზი ინგლისური ფონტები (კომენტ) |
[11.01.2015] | [პროგრამები] |
FireFox ქართულათ (კომენტ) |
[12.01.2015] | [ინფორმაცია] |
როგორია დასვენება თბილისის ზღვაზე? (კომენტ) |
[12.01.2015] | [ინფორმაცია] |
სახალისო ვიდეოა =) (კომენტ) |
[12.01.2015] | [ინფორმაცია] |
შარვალი ქომელიონი (კომენტ) |
მთავარი » ფაილები » საინტერესო |
11.01.2015, 21:55 | |
ღვინის სახეობები
საფერავი - სუფრის მშრალი წითელი ორდინალური ღვინო, ამავე დასახელების ყურძნის ჯიშისაგან დამზადებული. ღვინო მზადდება წითელი მშრალი ღვინომასალების დამზადების ტექნოლოგიური ინსტრუქციის მიხედვით. მზა ღვინო არის ბროწეულისფერი. კონდიციებია: სპირტი-10.5-12.5% მოც. ტიტრ. მჟავიანობა-5.0-7.0გ/დმ³. ღვინო გამოირჩევა მძლავრი ექსტრაქტულობით, რომელიც შეხამებულია დიდ გემურ ჰარმონიასთან და მდიდარ ბუკეტთან. მიირთვით ფრინველის და ღორის ხორცთან, ყველთან ერთად.
მწვანე - სუფრის თეთრი მშრალი ევროპული ტიპის ღვინო, დამზადებული ამავე დასახელების ყურძნის ჯიშისგან. ახალგაზრდა ღვინო "მწვანის" განსაკუთრებულ ღირსებას წარმოადგენს მისი იშვიათი ძლიერი და სასიამოვნო ჯიშური არომატი. ღვინო არის ნაზი და ჰარმონიული. მზა ღვინის კონდიციებია: სპირტი - 10.5-11%, ტიტრ. მჟავიანობა - 5-6.5%. მიირთვით ზღვის ნობათთან, ფრინველის ხორცთან და ყველთან.
თავკვერი კლასიკური ქართლური წითელი ღვინოა. "ოკამის" ეს ღვინო ბროწეულისფერია, სიძველის ნიშნებით (დაკრავს აგურისფერიც), საშუალო გამჭვირვალობით. აშკარად იგრძნობა გადამწიფებული ხილის, ზღმარტლის, მცირე ნეშომპალის, ტყის სურნელი. ჩანს ძველი მუხის ტონებიც (ოღონდ არა ვანილის და ახალი მუხისთვის დამახასიათებელი სხვა სურნელები), ხილისა და კენკრის თავდაპირველი გემოში კი გარკვეული დროის შემდეგ ტყავის ნიუანსებიც ჩნდება. თავკვერისთვის საკმაოდ ტანინიანია, თუმცა ღვინოს უფრო საშუალო სხეულიანი ეთქმის. გემოზე ნაზია და სასიამოვნო.
ხიხვი- ქართული ტექნიკური ჯიში დამწიფების გვიანდელი ვადით. ფოთლები დიდი, მრგვალი, სამფრთიანი. მტევანი საშუალო მმომწვანო ყვითელი ფერის. გარჯული ლაქებით მზის მხარეს. რბილი კანით, წვნიანი რბილობით. პერიოდი დაკვირტვიდან ყურძნის ტექნიკურ სიმწიფემდე, ხორნაბუჯის ტერიტორიაზე 150დღეა. აქტიურ ტემპერატურათა ჯამის 3100 c პირობებში მოსავლიანობა 60-80ც/ჰა. ჯიში მდგრადია ფილოქსერასადმი, ყინვაგამძლე და გვალვაგამძლეა. ნაკლებად ზიანდება მილდიუთი და ძლიერ ოიდიუმით. შაქრიანობა არანაკლებ29%-ია ჩვენს კომპანიაში ხიხვის ჯიშისაგან მზადდება ჯიშური მაგარი თეთრი სამარკო ღვინო "ხიხვი". ასევე ეს ჯიში გამოიყენება, რქაწითელის მწვანეს ჯიშებთან ერთად კუპაჟში, მაღალხარისხიანი ღვინის, კახური ტიპის, "რქაწითელი ხორნაბუჯულის" დასამზადებლად. | |
ნანახია: 985 | რამოტვირთვები: 0 | |
სულ კომენტარები: 0 | |